Визначено переможців відбіркового етапу обласного конкурсу «Учитель року-2015»

19 грудня 2014 року до Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського з’їхалися кращі педагоги області для участі у відбірковому етапі обласного конкурсу «Учитель року-2015».

Цьогорічне випробування особливе не лише визначною датою – 20 років, а й певними змінами та нововведеннями в проведенні конкурсу. Перш за все варто наголосити на номінаціях – це «Українська мова та література», «Правознавство», «Хімія», «Образотворче мистецтво» та «Класний керівник».

Ураховуючи рекомендації Міністерства освіти і науки України проведення конкурсу відбувалося за законами громадського демократичного суспільства, максимально прозоро і об’єктивно. До складу обласного оргкомітету та фахового журі увійшли не лише освітяни, а й представники громадських організацій, засобів масової інформації та батьківської громадськості. Перебіг відбіркового етапу висвітлювався на офіційній сторінці обласного конкурсу «Учитель року» http://ur.poippo.pl.ua/.

До обласного оргкомітету цьогоріч надійшло 87 заявок на участь у конкурсі. Це є яскравим свідченням того, що зацікавлення конкурсом не згасає і освітяни Полтавщини прагнуть не лише поділитися своїми педагогічними здобутками, а перейняти досвід своїх колег.

Під час представлення власного педагогічного досвіду конкурсанти продемонстрували високий професійний рівень та вміння вийти за межі обізнаності свого предмета. Усі, без винятку, показали себе фахівцями високого рівня – майстрами-педагогами, здатними творчо реалізувати як традиційні форми і методи навчання, так і новітні освітні технології.

У січні 2015 року на переможців відбіркового етапу чекає наступна низка випробувань: проведення уроків, презентація власних сайтів (блогів), проведення майстер-класів. 29 січня високоповажне журі оголосить кращих, котрі представлятимуть Полтавщину у заключному турі найпрестижнішого конкурсу фахової майстерності педагогічних працівників.

Бажаємо конкурсантам успіхів та натхнення у подальших випробуваннях!